Πού θα βρω theme, πώς θα επιλέξω template?

* theme: το σύνολο των γραφικών, και όλων των επιπλέον στοιχείων που αυξάνουν τη λειτουργικότητα ενός wordpress site (plugins).

* template: η μορφή που μπορεί να πάρει μία page στο wordpress, ή η αναπαράσταση του περιεχομένου μιας σελίδας. Πχ. σε ένα theme έχουμε ένα template για full-width και ένα template για right-sidebar. Συνήθως ο όρος χρησιμοποιείται λανθασμένα αντί του theme.

Έχοντας ξεκαθαρίσει λίγο τους ορισμούς ας δούμε που θα βρούμε ένα καλό theme για να αναδείξει και να αναβαθμίσει το website μας.

Υπάρχει ένα site που έχει μεγάλη ποικιλία από themes, το ThemeForest.Net.

ImageΜπορείς να βρεις θέματα για CMS όπως WordPress, Joomla, Drupal, Tumblr για e-shop όπως Virtuemart, Magento, Shopify, OsCommerce, Prestashop, Woo Commerce, Jigoshop αλλά και απλά HTML – HTML5 responsive. Με λίγα λόγια μπορείς να έχεις ένα επαγγελματικό θέμα για το site σου, που θα σου στοιχίσει ελάχιστα από 10$ – 40$ και που μπορείς εύκολα να το διαχειριστείς. Η ίδια εταιρεία έχει επίσης και άλλα sites που πουλάει plugins, videos, stock photos, designs κλπ.

Και το καλύτερο δεν το είπα ακόμα. Κάθε μήνα η εταιρεία προσφέρει ένα αρχείο δωρεάν από τη συλλογή της, στους εγγεγραμμένους χρήστες!! Έτσι μπορείς και εσύ να έχεις ένα δωρεάν συνήθως wordpress theme. Για εγγραφή στο Themeforest πατήστε εδώ.

Εσύ τι γνώμη έχεις;