Πώς να σταματήσω τα ενοχλητικά μηνύματα και κλήσεις στο κινητό μου

Και πάλι από ανάγκη χρειάστηκε να ψάξω να βρω μια απλή λύση για να σταματήσω τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα από εταιρείες telemarketing. Συγκεκριμένα με έπαιρναν μια βδομάδα κάθε μέρα. Επειδή λοιπόν, πολύ κράτησε το αστείο τους, έψαξα να βρω μια εφαρμογή για να τους κρατήσω αυτούς και οποιονδήποτε άλλον μακριά, μια και καλή. Η λύση είναι απλή, στην ουσία πρόκειται για την φραγή εισερχομένων κλήσεων, και νομίζω προσφέρεται ακόμα από τους παρόχους. Ωστόσο όμως, υπάρχουν περιορισμοί από εταρεία σε εταιρεία και από συσκευή σε συσκευή, γι’αυτό σας προτείνω το μια εφαρμογή Android που λέγεται Call Block και θα το βρείτε εδώ.

Είναι πολύ εύκολη στη χρήση και αυτό που κάνει είναι να δημιουργεί μια «μαύρη» λίστα όπου προσθέτεις τους αριθμούς που δεν θέλεις να σε καλούν και μια «λευκή» λίστα όπου μπορείς να την χρησιμοποιείς ώστε να επιτρέπεις πρόσβαση σε αυτόυς. Η εφαρμογή μπορεί και λειτουργεί σε διάφορα modes, πχ φράσει την «μαύρη λίστα» ή επιτρέπει μόνο τις επαφές του τηλ. και την «λευκή» λίστα.

call block android application

Γενικά έχει αρκετές επιλογές και ρυθμίζει ακόμα και τις αποκρύψεις. Κάθε ενέργεια καταγράφεται και υπάρχει αρχείο που σε ενημερώνει πχ. ότι αυτό το νούμερο πήρε τηλ. και η κλήση εφράγη.

Θετικά: Σταματάει όλους τους ενοχλητικούς!!!, δωρεάν, έυχρηστη, ρυθμίζει αποκρύψεις,  μπλοκάρει SMS.

Αρνητικά: Όταν καλεί κάποιος, ακούει ένα κουδούνισμα και μετά τον ήχο του κατειλλημένου. Ο χρήστης του κινητού δεν ακούει καθόλου την κλήση. Βασικά είναι σαν να απορρίπτεις εσύ τις κλήσεις, αλλά δεν σε ενοχλούν.

Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες εφαρμογές (mr. number, metro block it) εγώ την επέλεξα αυτή λόγω των μειωμένων δικαιωμάτων πρόσβασης και βάσει των αξιολογήσεων.

Εσύ τι γνώμη έχεις;